30 Ocak 2013 Çarşamba

Kısa Film Yapım Başvurusu Evrak Örnekleri


 Sinema Genel Müdürlüğü, Belgesel, Kısa ve Animasyon Film Yapım başvuruları 07 Ocak - 15 Şubat 2013 tarihleri arasında kabul edilecek. Başvuru esnasında kullanılacak belgeler için hazırladığım örnekler aşağıdadır:

Belgesel, Animasyon, Kısa Film Yapım Desteği Sırasında İstenen Belgeler
(Şahıs Başvuruları için)

3.Talep edilen destek türü ve miktarı ile giderler ve gerekçeleri içeren tutarlı bütçe
4. Başvuruda bulunanın özgeçmişi
6. Yaklaşım Metni
7. İşbirliği yapılan kurum veya kuruluşlar
8. Referanslar
9. Sponsorlar
10. Tüm belgelerin yer aldığı 1 adet CD

Belgeler ilk defa başvuracaklar için örnek olması maksadıyla verilmiştir, bağlayıcı değildir.

3 yorum:

  1. Yaklaşım metni içinde bir örnek verirmisiniz lütfen.

    YanıtlaSil
  2. GURBETÇİLER konulu bir belgesel için

    6. YAKLAŞIM METNİ

    Altmışlı yıllarda ekmeğini aramak için yurtdışına giden bu insanlar dilimizi yeni bir kavramla tanıştırdı: Gurbetçi. O günlerden günümüze, vagonlara valizleriyle doluşan, vedalaşan, el sallayan siyah beyaz görüntüler kaldı. O siyah beyaz siluetler, ayrıntıları bugün bile mahremlerinde saklı düşlerinin peşinde, yollara düştüler, yaşamlarını yeni yeni vatanlarda aradılar.

    Gidiyorlardı, gittiler ama her biri geride bir şeyler bıraktı, bir yanları hep arkada kaldı. Yeni vatanlarında, onlara hayallerini vadeden yeni vatanlarında bir şey eksik kaldı. Bu yüzden oraları hep “acı vatan”dı. Gönülleri bıçağın keskin sırtında kaldı, ne oralı olabildiler, ne buralı.

    Altmışlarda başlayan gurbet hareketinin üzerinden yıllar geçti, o zamanlardan bugüne üç kuşak geçti gidenlerin çocukları, torunları oldu. Zamanın ruhu her kuşağa başka başka dokundu, dedeler ve nineler, anneler ve babalar, oğullar ve kızlar, her kuşak nasibini farklı aldı gurbetten. Her kuşak kendi macerasını yaşadı yaban ellerde, bu yüzden gurbetçiyi kuşaklar üzerinden anlatmak, anlamak daha kolay, her kuşağın tadı, tuzu, kokusu ayrı ayrı ve gurbetçi kimyasını bunların toplamı, etkileşimi...

    Yani konuyu nasıl ele aldığınızı anlatacaksınız.

    YanıtlaSil